Komponenter

Frogner Lydservice

OSLO

Orange Drops som de blir kalt er ansett som det beste innen rørforsterkere- OD finnes som polypropylene og polyester. For de som bare må ha det beste er polypropylene å foretrekke ettersom de har en lavere toleranse.

 

Mange sverger til disse med god grunn.

Polyester er ofte gule innpakket. Har kun positivt å si om disse. Har brukt polyester fra Vishay i mine selvbygde amper.

 

Disse har i likhet med OD et godt rykte på seg. Jeg foretrekker disse.

Elektrolytt kondensatorene finner man i power seksjonenr. Deres oppgave er å filtrere/glatte ut til en stiv likespenning. Verdiene er er normalt sett 10-100uF.

 

Før eller siden må disse byttes. Disse tørker ut med tiden og verdier endres. Til slutt fungerer disse mer som en motstand enn en kondensator som er uheldig.

Carbon composition resistorer er for feinschmekkerne. For de som bare må ha det man brukhte i gamle dager er dette tingen!

 

De har lavere toleranse, er dyre og støyer... men det er jo nettopp det man vil ha sier noen. Uansett, de tilfører ampen noe som er tøft.

 

Film resistorer er hva som er vanlig.

 

Mitt inntrykk er at disse er best på alle måter i forhold til carbon comp ser man på tallene deres. Om man ønsker en clean "hi-fi" amp kan dette være å foretrekke fremfor Carbon comp.

Copyright @ All Rights Reserved

Nobels Gate 30

0268

Oslo